Begrijpen van de Cambridge Engels niveaus

Begrijpen van de niveaus in Cambridge Engels 7

Engels is een wereldtaal die in veel landen wordt gesproken en in veel sectoren wordt gebruikt. Het beheersen van deze taal kan dus een groot voordeel zijn. Een manier om je Engelse vaardigheden te meten en te verbeteren, is door de Cambridge Engels examens te doen. Deze examens zijn ontworpen om je Engelse taalvaardigheid op verschillende niveaus te testen. Maar wat betekenen deze niveaus precies? In dit artikel gaan we dieper in op de Cambridge Engels niveaus en hoe je deze kunt begrijpen.

Wat zijn de Cambridge Engels niveaus?

De Cambridge Engels niveaus zijn gebaseerd op het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR). Dit is een internationaal erkend systeem dat wordt gebruikt om taalvaardigheid te meten. Het CEFR heeft zes niveaus: A1, A2, B1, B2, C1 en C2. Deze niveaus geven aan hoe goed iemand een taal beheerst, van beginner (A1) tot zeer gevorderd (C2).

Cambridge engels lerenHoe worden de niveaus bepaald?

De niveaus worden bepaald op basis van vier vaardigheden: lezen, schrijven, luisteren en spreken. Voor elk van deze vaardigheden wordt een aparte score gegeven. De totale score bepaalt vervolgens het niveau van de kandidaat. Het is dus mogelijk dat iemand bijvoorbeeld een B2-niveau heeft voor lezen, maar een C1-niveau voor spreken.

Wat betekent elk niveau?

  • A1: Dit is het laagste niveau. Iemand op dit niveau kan eenvoudige zinnen begrijpen en gebruiken en kan zichzelf voorstellen.
  • A2: Op dit niveau kan iemand alledaagse uitdrukkingen en basiszinnen begrijpen en gebruiken. Ze kunnen communiceren over eenvoudige en routinematige taken.
  • B1: Iemand op dit niveau kan de belangrijkste punten begrijpen van duidelijke standaardinput over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op werk, school, vrije tijd, enz.
  • B2: Dit is het niveau van een onafhankelijke gebruiker. Ze kunnen complexe teksten begrijpen over zowel concrete als abstracte onderwerpen, inclusief technische discussies in hun specialisatie.
  • C1: Op dit niveau kan iemand een breed scala aan veeleisende, langere teksten begrijpen en de impliciete betekenis herkennen. Ze kunnen zichzelf vloeiend en spontaan uitdrukken zonder merkbaar naar uitdrukkingen te hoeven zoeken.
  • C2: Dit is het hoogste niveau. Iemand op dit niveau kan alles wat ze horen of lezen gemakkelijk begrijpen. Ze kunnen informatie van verschillende gesproken en geschreven bronnen samenvatten, argumenten reconstrueren en samenhangend presenteren. Om op dit niveau te komen, volg je bijvoorbeeld een cursus Engels Rotterdam.
    .

Hoe kun je je niveau verbeteren?

Er zijn veel manieren om je Engelse vaardigheden te verbeteren. Een daarvan is door middel van taalcursussen, zoals aangeboden door Cambridge English Rotterdam. Deze cursussen zijn ontworpen om je te helpen je Engelse vaardigheden te verbeteren, ongeacht je huidige niveau. Andere manieren zijn onder meer het lezen van Engelse boeken, het kijken naar Engelse films en series, en het oefenen en spreken met native speakers.

Begrijpen van de niveaus in Cambridge Engels 7Masterclass English

De Cambridge Engels niveaus zijn een nuttige manier om je Engelse vaardigheden te meten en te verbeteren. Door te begrijpen wat elk niveau betekent, kun je een beter idee krijgen van je huidige vaardigheden en hoe je deze kunt verbeteren. Of je nu een beginner bent of al gevorderd, er zijn altijd mogelijkheden om je Engels te verbeteren en je niveau te verhogen. De Engelse taal beheersen is in deze tijd onmisbaar. Je kunt je namelijk overal ter wereld uitdrukken het Engels. Of dit nu voor zakelijk of privé gebruik is, Engels is een taal die onmisbaar is in je leven. Dus leer Engels bij Masterclass English en verrijk je leven.