Cambridge Engels versus regulier Engels: wat is het verschil?

Cambridge Engels versus regulier Engels

Engels is een wereldtaal die in veel landen wordt gesproken en onderwezen. Maar wist je dat er verschillende soorten Engels zijn die je kunt leren? In dit artikel gaan we dieper in op het verschil tussen Cambridge Engels en regulier Engels.

Wat is Cambridge Engels?

Cambridge Engels, ook wel bekend als ‘Cambridge English Language Assessment’, is een specifieke vorm van Engels die wordt onderwezen en getest door de Universiteit van Cambridge in Engeland. Het is ontworpen om studenten voor te bereiden op het gebruik van Engels in academische, professionele en alledaagse situaties.

Cambridge Engels omvat een reeks examens die zijn ontworpen om verschillende niveaus van taalvaardigheid te testen, van beginners tot gevorderden. Deze examens zijn internationaal erkend en worden vaak gebruikt door scholen, universiteiten en werkgevers om het Engelse taalniveau van kandidaten te beoordelen.

Wat is regulier Engels?

regulier EngelsRegulier Engels, ook wel bekend als ‘General English’, is de standaardvorm van Engels die wordt onderwezen in scholen en taalscholen over de hele wereld. Het is ontworpen om studenten te helpen communiceren in alledaagse situaties, zoals winkelen, reizen en sociale interacties.

Regulier Engels omvat een breed scala aan vaardigheden, waaronder lezen, schrijven, spreken en luisteren. Het richt zich op praktische taalvaardigheden die nodig zijn voor dagelijks gebruik, in plaats van op academische of professionele situaties.

Vergelijking tussen Cambridge Engels en regulier Engels

Hoewel zowel Cambridge Engels als regulier Engels gericht zijn op het verbeteren van de Engelse taalvaardigheden, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

  • Doel: Cambridge Engels is meer academisch en professioneel georiënteerd, terwijl regulier Engels meer gericht is op alledaagse communicatie.
  • Examens: Cambridge Engels omvat een reeks gestandaardiseerde examens, terwijl regulier Engels meestal wordt beoordeeld door middel van cursussen en informele tests.
  • Erkenning: Cambridge Engels wordt internationaal erkend door scholen, universiteiten en werkgevers, terwijl regulier Engels minder formeel wordt erkend.
    .

Welke moet je kiezen?

De keuze tussen Cambridge Engels en regulier Engels hangt af van je individuele doelen en behoeften. Als je van plan bent om in een Engelssprekend land te studeren of te werken, kan Cambridge Engels een goede keuze zijn. Als je echter gewoon je alledaagse communicatievaardigheden in het Engels wilt verbeteren, kan regulier Engels meer geschikt zijn.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het leren van een taal een persoonlijke reis is. Wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de andere. Het is daarom belangrijk om een methode te kiezen die past bij je leerstijl en doelen.

Masterclass English: Cambridge of Business Engels

Bij het leren van de Engelse taal kan men kiezen tussen verschillende methoden, zoals Cambridge Engels of regulier Engels. Beide hebben hun unieke kenmerken en voordelen, en de keuze hangt vaak af van de persoonlijke doelen van de leerling. In dit licht biedt Masterclass English specifieke cursussen aan, zoals Cambridge Engels Rotterdam en Business English Rotterdam, die inspelen op de verschillende behoeften van de leerlingen.

Cambridge Engels Rotterdam richt zich op het voorbereiden van de deelnemers voor de wereldwijd erkende Cambridge Engels examens. Dit houdt in dat er een sterke nadruk ligt op de vier basisvaardigheden van de Engelse taal: lezen, schrijven, luisteren en spreken, aangevuld met nuttige examenstrategieën. Het is een rigoureuze en gestructureerde manier om Engels te leren, ideaal voor degenen die internationaal erkende certificeringen nastreven.

Cambridge Engels versus regulier EngelsAan de andere kant is de cursus Business English Rotterdam gericht op het verwerven en verbeteren van taalvaardigheden specifiek voor zakelijke omstandigheden. Dit gaat verder dan het leren van regulier Engels, omdat het focust op zakelijke terminologie en communicatie in zakelijke situaties. Deze cursus is bijzonder nuttig voor professionals die effectiever willen communiceren in de internationale zakelijke omgeving.

Kortom, zowel Cambridge Engels Rotterdam als Business English Rotterdam bieden waardevolle, maar verschillende benaderingen van het leren van Engels. Het kiezen van de juiste cursus hangt af van je persoonlijke doelen en behoeften op het gebied van taalverwerving.

Kies de taal naar je individuele doelen

keep learning EngelsCambridge Engels en regulier Engels hebben beide hun eigen sterke punten en kunnen waardevol zijn, afhankelijk van je individuele doelen en behoeften. Door de verschillen tussen de twee te begrijpen, kun je een betere keuze maken over welke vorm van Engels het beste bij je past.

Ongeacht de methode die je kiest, is het belangrijk om te onthouden dat het leren van een taal een voortdurend proces is. Met geduld, oefening en doorzettingsvermogen kun je je Engelse taalvaardigheden verbeteren en je doelen bereiken.

Engels leren is onmisbaar in de hedendaagse geglobaliseerde wereld, of je nu kiest voor Cambridge Engels of regulier Engels.